Сега четете
Любопитни факти за селфито

Любопитни факти за селфито

Селфитата днес са се превърнали в неизменна част от живота на повечето хора. В наши дни е невероятно лесно да заснемете и споделите живота си с хората. Необходимо е само едно бързо щракване, малко филтри и готово.

Макар че вероятно го знаете, селфито е снимка, която човек сам прави на себе си. Смартфоните дори имат специална камера за селфита, която се намира отпред на телефона.

Въпреки че виждаме подобни снимки ежедневно, има някои любопитни факти, които едва ли знаете:

1. Първото селфи, създавано някога, е маслена картина от 1524г.

21-годишният художник Пармиджанино рисува собственото си отражение в произведението си, наречено „Автопортрет в изпъкнало огледало“. Този шедьовър е малък и кръгъл с диаметър 25 см. В момента се съхранява в Kunsthistorisches Museum във Виена, Австрия.

2. Селфито може да издаде много за характера ви

Според проучване от „Компютрите в човешкото поведение“, позите и стиловете на селфитата разкриват определени характеристики за вас. Хората, които гледат директно в камерата, обикновено са по-сговорчиви. Тези, които често правят т.н. „дък фейс“ са емоционално нестабилни.

3. Град Макати е „Световната столица на селфитата“

Един от фактите за селфитата, за които може би не знаете, е, че селфитата са много по-популярни в определени градове, отколкото в други. Списание TIME създаде база данни от над 400 000 снимки, озаглавени „#selfie“. Те класираха 459 града въз основа на тази база данни и установиха, че в град Макати във Филипините се правят най-много селфита. Според TIME, на всеки 100 000 души в Макати има 258 селфита. Манхатън и Маями са на следващите места в класацията.

4. Астронавтите на НАСА си правят космически селфита

През 1966 г. се провежда мисията Джемини 12. Бъз Олдрин, един от астронавтите на НАСА, прави първото космическо селфи, докато са в открития Космос.

5. Жените си правят повече селфита от мъжете

Този факт не е особено изненадващ. В Банкок жените съставляват 55,2% от хората, които си правят селфита. В Ню Йорк жените са 61,6%. Най-голямата разлика има в Москва. Там 82% от селфитата са на жени.

6. Ким Кардашиян издаде книга, състояща се изцяло от нейни селфита

Риалити звездата издаде книгата си „Selfish“ през май 2015 г. 448-те страници на книгата съдържат любимите селфита на Кардашиян, които преди това са публикувани в нейните акаунти в социалните медии. Книгата става бестселър.

7. 68% от хората, които си правят селфита, признават, че редактират снимките си

Вижте и

Безупречната кожа и красивите очи, които виждаме на селфитата, обикновено са подобрения от филтри. Сладките селфита на други хора може да повлияят на самочувствието ви, така че това е един от онези факти за селфитата, които определено не бива да забравяте.

8. Смъртните случаи, вследствие на селфи, са доста

Откакто селфитата станаха популярни, все повече и повече хора искат да се надпреварват, като си направят „най-доброто“ селфи. Някои от тях в крайна сметка правят опасни каскади, които водят до смърт.

9. Нидерландия насърчава гражданите да си правят селфита в кабините за гласуване

По време на изборите, правителството на Нидерландия насърчава своите избиратели да правят „boothy“. Представлява селфи в кабинките за гласуване. Това е за насърчаване на младите да гласуват. Интересна идея, нали?

10. Селфито на Елън от Оскарите е едно от най-популярните селфита на всички времена

Известната водеща Елън Дедженеръс беше една от водещите на Оскарите през 2014 г. По време на участието си тя си направи селфи с някои от най-популярните знаменитости- Дженифър Лорънс, Мерил Стрийп, Брад Пит и Брадли Купър. Туитът на Елън с прикаченото селфи беше най-ретуитнатият в платформата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре