Сега четете
Кабинетът отпуска 3,5 млн. лв. на Зографския манастир „Свети Великомъченик Георги Зограф“

Кабинетът отпуска 3,5 млн. лв. на Зографския манастир „Свети Великомъченик Георги Зограф“

Правителството отпуска помощ от близо 3,5 млн. лв. за довършване на ремонта и реконструкцията на източното крило на Зографския манастир „Свети Великомъченик Георги Зограф“ – Атон. Това обяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на културата Велислав Минеков.

„Помощта е дългоочаквана, защото след пожара в източното крило всичко остана само на ниво намерение. Най-сетне ще се реши проблемът с реставрацията и консервацията на същото. Искам да припомня, че това крило е строено със средствата на хаджи Вълчо от Банско и се нарича Банското крило. Паисий Хилендарски, освен че работи в прословутата си килия в Хилендар, довършва историята си точно в това крило“, обясни министър Минеков.

„Допълнително ще искам среща с игумена на манастира архимандрит Амвросий, тъй като има още много желание за помощ. Трябва да помогнем по някакъв начин за отоплението на манастира, което е на едно твърде примитивно ниво и дори е опасно, както и за пътя до манастира, който е в тежко състояние“, коментира служебният министър на културата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре