Сега четете
Великобритания вдига с 80 процента пределния лимит за цената на енергията

Великобритания вдига с 80 процента пределния лимит за цената на енергията

Цената на енергията за потребителите във Великобритания ще се повиши с 80,06 процента от октомври. Това обяви днес държавният регулатор на пазара на газ и електроенергия „Офджем“ (Ofgem), цитиран от Ройтерс.

С повишението средната годишна сметка на домакинствата за енергия ще скочи от 1971 бр. лири до 3549 бр. лири (4205,54 евро – бел. ред.).

Повишаването на лимита ще засегне около 24 милиона домакинства в Англия, Шотландия и Уелс и ще остане в сила до 31 декември, когато отново ще бъде преразгледан.

Ръководителят на „Офджем“ Джонатан Бриърли предупреди за затрудненията, които цените на енергията ще причинят тази зима и призова следващия премиер на страната и новия кабинет „да осигурят допълнителни и спешни мерки в отговор на продължаващата повишаване на цените на енергията“, допълва ДПА.

Вижте и

Регулаторът посочи, че решението отразява продължаващото поскъпване на природния газ на едро в световен мащаб, което започна с отварянето на икономиките след пандемията от Ковид-19 и бе тласнато до рекордни равнища от постепенното намаляване на руските газово доставки за Европа.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре