Сега четете
Три български екипажа ще стартират в Европейския рали шампионат

Три български екипажа ще стартират в Европейския рали шампионат

Три български екипажа ще стартират в рали „Барум“. Надпреварата в Чехия е седми кръг от Европейския рали шампионат.

След убедителната си победа в последния кръг от сръбския рали шампионат Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Peugeot 208 Rally4) ще имат доста по-сериозно предизвикателство пред себе си. Това ще бъде дебют за Попов в едно от най-престижните състезания в Европа, докато за Башкехайов ще е втори старт в Злин след участието му през 2016-та година. Екипажът на АСК „Пещера“ е записан със състезателен номер 58.

Никола Мишев продължава своята международна програма през този сезон и също ще стартира в рали „Барум“. До него в състезателното Peugeot 208 Rally4 ще седне един от най-опитните български навигатори Петър Сивов, който има две предишни участия в чешкото рали. Мишев и Сивов получиха 65-ти стартов номер от организаторите.

Трикратната европейска шампионка при дамите Екатерина Стратиева ще запише своето тринадесето поредно участие в най-престижното чешко рали. Българката е носител на почетния ключ на Злин, след като записа десет поредни старта в ралито през 2018-а година. Навигатор на Стратиева ще бъде Георги Аврамов, като двамата ще запишат поредно участие с новата за тях Opel Corsa Rally4. Екипажът на Астра Рейсинг фигурира с номер 73 в предварителния стартов списък.

113 екипажа са подали заявки за участие в седмия кръг от Европейския рали шампионат.

Рали „Барум“ започва в петък следобед с церемониален старт в центъра на Злин, а състезателната част стартира едва няколко часа по-късно с атрактивната супер-специална отсечка по улиците на града.

Вижте и

В съботния ден организаторите са предвидили седем скоростни отсечки с обща дължина от близо 107 състезателни километра.

За неделя екипажите ще трябва да преминат през нови шест специални етапа. Тяхната дължина е 96 километра. Награждаването на призьорите в рали „Барум“ ще започне 17:15 местно време.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре