Сега четете
В училищата в страната има достатъчно места за украинските деца, посочи председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева

В училищата в страната има достатъчно места за украинските деца, посочи председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева

В училищата в страната има достатъчен брой места, за да поемат украинските деца и е направена съответната организация, заяви председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева в предаването „Денят започва“ по Българската национална телевизия.

България се е справила адекватно с бежанската криза от Украйна, имайки предвид зимните условия и огромния брой хора, посочи още тя. Според нея хотелите са се оказали добра мярка за хората, за които е трябвало спешно да се намери подслон.

„Най-важният момент е интеграцията и той започна още от 1 юни с помощта на Агенцията по заетостта и Агенцията по социално подпомагане, неправителствените организации. Близо две хиляди човека успяха да намерят работа, като имате предвид, че 40% от украинските бежанци са деца“, отбеляза Мариана Тошева. Тя съобщи, че около шест хиляди е официално декларираният брой трудови договори в Националната агенция по приходите.

Има голям интерес и към курсовете по български език, посочи Тошева.

Вижте и

По думите й евросредствата, които са изплатени до момента по програми за бежанците, са над 170 милиона лева.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре