Сега четете
БСП: Не сме съгласни служебното правителство да задължава България с милиарди за нови самолети

БСП: Не сме съгласни служебното правителство да задължава България с милиарди за нови самолети

Позиция на БСП по повод обявените намерения на служебния кабинет да ангажира България със закупуване на нови 8 самолета Ф-16

На фона на растящите цени на енергийните ресурси и нуждата от финансови средства за компенсиране на домакинствата и бизнеса, категорично не сме съгласни служебното правителство да задължава България с милиарди за нови 8 самолета Ф-16. Левите хора искаме повече средства за социална политика, каквато провеждахме ние в редовния кабинет досега.

Без да отричаме необходимостта от модернизиране на българската армия, заявяваме, че служебният кабинет не може да поема нови ангажименти, нито да взима стратегически решения. Те трябва да бъдат оставени на следващото редовно правителство, което да направи внимателен преглед по отношение на реалните нужди, сроковете и условията, преди да бъде взето окончателно решение.

Напомняме, че служебното правителство е призвано да подготви провеждането на предсрочните парламентарни избори и да решава най-неотложните въпроси пред страната. Подготовката и сключването на военни сделки за милиарди не е сред тях.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре