Сега четете
Бойко Борисов: Продоволствена криза няма, продоволствената криза я създаде предишното правителство

Бойко Борисов: Продоволствена криза няма, продоволствената криза я създаде предишното правителство

Продоволствена криза няма, продоволствената криза я създаде предишното правителство, каза на среща със земеделци в Исперих лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той призова напоителните системи да бъдат върнати в Плана за възстановяване.

Бойко Борисов посочи, че контрабандата в момента е безконтролна. „Огромни пари натрупаха тези момчета и виждате, днес смениха шефа на Митниците. Всички наши твърдения и въпроси сега всеки ден служебното правителство дава отговори и те са хаос и катастрофа“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той добави, че няколко служебни правителства на президента Румен Радев са „чегъртали“ ГЕРБ, а сега, по думите му, когато същият президент със същото служебно правителство им казва, че е хаос и катастрофа, почват да му се сърдят. Бойко Борисов бе категоричен, че най-малко ГЕРБ могат да бъдат заподозрени в някакви връзки с Румен Радев.

Той припомни, че уж незначителния според някои меморандум с „Джемкорп“ се подписва в Гранитна зала, а договорите за танкерите с газ се крият, защото ще излезе истината, а именно, че е в пъти по-скъпо. „Като има оферта, да видим къде е договорът, колко струва, къде ще се разтоварва и всичко останало, а те искат служебният министър да подписва, за да се стовари всичко на главата на Радев“, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че този път искрено се надява изборите да протекат по честен начин, а не както беше, по думите му, по времето на Рашков.

„Много разчитам на президента да осигури максимално прозрачни и честни избори, за да могат хората да не губят тотално доверие в машините“, каза Борисов. Относно листите за депутати той посочи, че ГЕРБ имат готовност. „Ако народът не се усети действително да направи много малък резултат за „Промяната“ и останалите, ще има още един етап, в който народът ще се гърчи“, допълни Бойко Борисов.

Вижте и

Лидерът на ГЕРБ коментира и твърдения на БСП, че служебното правителство и Румен Радев се опитва да ги „чегърта“ и посочи, че в същото време президентът е назначил отново техни министри на възлови министерства.

Бившият народен представител от ГЕРБ от Разградски избирателен район Гюнай Хюсмен благодари на Бойко Борисов, че е уважил поканата му да присъства на откриването на кампанията по силажирането на царевица, което е много важно за българското животновъдство и земеделие. Той обясни, че добивите от есенници в Лудогорието са по-ниски, но с високо качество. По думите на Гюнай Хюсмен земеделците са много притеснени от регламентирания и нерегламентиран внос от Украйна.

„Близо година имахме управление, което по никакъв начин не защити националния интерес в земеделието нито в една посока“, каза Десислава Танева от ГЕРБ. Тя посочи, че „правителството на промяната“ е премахнало големия проект за напояването, за да включат батериите, и апелира Плана за напояване да се върне.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре