Столичната регонална здравна инспекция намали срока на действие на противоепидемичните мерки на територията на София и конкретизира обхвата им, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев се срещна с директора на здравната инспекция – д-р Данчо Пенчев заради множеството въпроси, постъпили в МЗ и в инспекцията, свързани с противоепидемичните мерки, които се въвеждат на територията на област София град от утре. По време на срещата е обсъдена актуалната епидемична обстановка в столицата.

В заповедта се конкретизира, че противоепидемичните мерки не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 г. По отношение на големите търговски обекти, тип мол, е направено уточнение, че гражданите следва да носят предпазни маски за лице при посещение на отделните търговски обекти в рамките на мола, но не и в общите части. Мерките ще са в сила до 19 август, а не за срок от 30 дни, считано от утре.