Сега четете
Вицепрезидентът Илияна Йотова: Кризите и решенията, които трябва да бъдат взети

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Кризите и решенията, които трябва да бъдат взети

Кризите и решенията, които трябва да бъдат взети в следващите месеци, са много по-важни за българските граждани, отколкото всякакъв реваншизъм и споровете с който и да било политически лидер. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова на въпрос дали според нея е необходима ревизия от служебния кабинет на управлението на кабинета на премиера Кирил Петков.

Служебното правителство има две основни задачи: да върне стабилността в страната и да осигури сигурността на българските граждани – от енергийните доставки до ситуацията с COVID-19, сигурност за есенните месеци, сигурност за зимата, каза вицепрезидентът. Сред задачите на кабинета на Гълъб Донев тя посочи още подготовката на проекта за новия бюджет, както и „справянето с всяка една криза, която, за съжаление, остави предишният редовен кабинет“. Вицепрезидентът Йотова пожела много смелост и кураж на служебното правителство, защото „не са една и две кризите, с които трябва да се преборят за един много ограничен период от време“. Тя изрази също надежда след изборите да има стабилен редовен кабинет.

На въпрос за критиките, отправени от лидера на БСП и бивш вицепремиер Корнелия Нинова към президента и заявеното от нея, че служебното правителство ще бъде реваншистки настроено към БСП, вицепрезидентът Йотова каза, че не знае какво е визирала Нинова. Ако е визирала тримата министри, които и днес са членове на Националния съвет на БСП, смятам, че те са гордост за всяка една партия, чиито членове са. И Весела Лечева, и Крум Зарков, и Явор Гечев са хора, които са се доказали експертно, професионално, политически, със свое мнение и позиция, така че техният скок в голямата политика като министри, особено на по-младите хора, може само да заслужава поздравления и да им пожелаем и на тях много успех, каза вицепрезидентът Йотова.

Вижте и

Илияна Йотова награди лауреатите в творческите конкурси за деца и юноши от българските общности по света, които всяка година се организират от Изпълнителната агенция за българите в чужбина. Церемонията в Националния дворец на децата в София е под патронажа на вицепрезидента.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре