Сега четете
Служебният министър на енергетиката Росен Христов: Вярвам, че ще успеем да нормализираме ситуацията

Служебният министър на енергетиката Росен Христов: Вярвам, че ще успеем да нормализираме ситуацията

Министърът на енергетиката в оставка Александър Николов предаде поста на своя наследник служебния министър Росен Христов на кратка церемония в Министерството на енергетиката. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

„Въпреки сериозната криза с енергийните цени в света и предизвикателствата, свързани с войната в Украйна, и прекъснатите доставки на природен газ от страна на „Газпром експорт“, успяхме да разработим и приложим програми за компенсации на потребителите, както и да договорим възможности за внос на втечнен природен газ. Служебното правителство ще прецени кои са най-добрите решения за България и в тези усилия може да разчита на моята пълна подкрепа и съдействие, ако е необходимо“, каза Александър Николов пред своя наследник на поста.

От своя страна министър Росен Христов бе категоричен, че в настоящата изключително тежка ситуация дейността на Министерството на енергетиката трябва да се фокусира върху сигурността на доставките на енергия за икономиката и бита, което да гарантира спокойствие и стабилност в икономическото развитие на страната.

Вижте и

„Вярвам, че въпреки краткия времеви мандат на служебното правителство, ще успеем да нормализираме ситуацията, да осигурим спокойствие за зимния период и ще осигурим стабилна база за работа на следващия редовен кабинет“, подчерта министър Христов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре