Сега четете
Думите на Гълъб Донев след представянето на Румен Радев

Думите на Гълъб Донев след представянето на Румен Радев

Не губя равновесие от високото и не търся вратичката на закона, добави Донев. И посочи, че знае от личен опит, че отговорността към хората и доверието на хората „те пазят от загуба на равновесие, без значение колко високо в управленската йерархия на държавата се намираш“. Той благодари на президента Радев за доверието, че му е проверил управлението на страната във време, натежало от кризи. Донев изтъкна, че по силата на Конституцията президентът е гарант за министър-председателя и министрите, на които дава своя кредит на доверие.

Днес предстои встъпване в длъжност на стотното правителство на Република България, посочи служебният премиер, но подчерта, че кабинетът няма да разполага със сто дни толеранс, защото му се пада нелеката задача да търси решенията за наследените кризи, без да разполага с механизмите на работещо Народно събрание.

От вицепремиерите и министрите Гълъб Донев очаква работа на сто процента за организирането и провеждането на честни избори, за възстановяване на доверието между институциите, които представляват държавата, за намиране на изход от всички завещани кризи, за сваляне на политическото напрежение, продължаване на работата по Плана за възстановяване и устойчивост.

Клетвата, която ще положим след малко, определя безусловно принципите, които ще ни ръководят – да спазваме Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа, подчерта служебният премиер и поиска от министрите си да не забравят тези думи. Те не са само протоколно изречение, не ги оставяйте в тази зала, това е клетвата, с която ще носим отговорност за съдбините на родината и на нашите сънародници, обърна се той към колегите си от правителството.

Вижте и

След думите на Гълъб Донев, служебното правителство положи клетва, прочетена от президента Румен Радев.

Източник СЕГА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре