Сега четете
Медал за Любословие.БГ от Седми Национален плувен маратон „Добри Динев” край Лясковец

Медал за Любословие.БГ от Седми Национален плувен маратон „Добри Динев” край Лясковец

Традиционно и тази година в последната събота на горещия месец юли (30.07.2022 г.) в гр. Лясковец се проведе плувен маратон в памет на плувеца Добри Динев.

Андрей Велчев, главен редактор на Любословие.БГ се класира на престижното 3-то място и взе бронзов медал във възрастта 30-44 години за 3000 м.

На снимката д-р Ивелина Гецова, кмет на община Лясковец награждава шефът на медията.

В състезанието участваха граждани, записали се за участие и преминали задължителен предсъстезателен медицински преглед.

Наградите бяха предоставени от г-жа Маргарита Динева, съпруга на легендарния Добри Динев- патрон на събитието.

Желаещите да участват в моратона предварително  попълваха декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието.

За да се гарантира безопасността на участниците в плувния маратон,  бяха осигурени спасителна лодка и медицински лица за оказване на първа помощ.

Вижте и

Седмото издание на националната плувна надпревара се проведе на 30 юли 2022 година на микроязовир Костимял-Горен до град Лясковец. В него взеха участие 30 състезатели.

Записванията бяха прекратени 15 минути преди старта на съответната дисциплина. В 09:30 часа беше техническата конференция, а в 10:00 започна същинската надпревара по групи.

В състезанието участваха мъже и жени до и над 30-годишни. Ветераните са в три групи – първа група са 30-44-годишни участници на дистанция 3000 м; втора група – 45-59-годишни на дистанция 2000 м; трета група – са над 60-годишни участници на дистанция 1000 метра. Класиралите се с най-добро време на първите три места по възрастови категории  получиха награди от организаторите. Маратонът, носещ името на големия български плувец Добри Динев се организира от Община Лясковец.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре