Сега четете
Джокович не очаква да бъде допуснат до US Open

Джокович не очаква да бъде допуснат до US Open

Новак Джокович не очаква да бъде допуснат в САЩ за турнира US Open. Бившият номер едно в световния тенис е изправен пред казуса да бъде спрян от правилата за ваксинация, които са подобни на тези в Австралия.

В началото на годината Ноле пропусна надпреварата там, а сега вероятно ще се случи същото и с четвъртия за 2022-ра турнир от Големия шлем в Ню Йорк. Той започва на 29 август.

В интервю за хърватския вестник „Сболодна Далмация“, треньорът на Джокович Горан Иванишевич обяснява ситуацията и казва:

„По-вероятно е на мен да ми дадат покана да играя в Умаг (турнир в страната, който върви в момента – б.р.) на 50 години, отколкото Щатите да направят изключение и да пуснат Ноле в Ню Йорк. Трябва да сме реалисти, такава е ситуацията.“

Самият Джокович, според Горан, не вярва в обрат по този въпрос.

„Имаме достатъчно време и години пред нас, за да се вайкаме за този или онзи пропуснат турнир – казва хърватската легенда. – Приели сме нещата такива, каквито са. Разбира се, че случилото се в Австралия и евентуалното недопускане в Щатите нарушават много ритъма на сезона и нашите планове за него.“

Вижте и

В същото време Джокович обяви пред сръбските медии, че „освен ако не се случи нещо непредвидено“, ще играе за страната в Купа „Дейвис“. На 13 септември започва груповата фаза, а съперници на сърбите са Испания, Канада и Южна Корея.

Едно такова непредвидено обстоятелство може да е евентуално участие в Ню Йорк и достигане до финала там, който е на 11 юни – тогава Ноле трудно ще има физическата възможност да се включи в отборната надпревара.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре