Сега четете
Боян Балев: За пореден път тясното партийно ръководство на БСП повтаря глупавата грешка да атакува президента Румен Радев

Боян Балев: За пореден път тясното партийно ръководство на БСП повтаря глупавата грешка да атакува президента Румен Радев

За пореден път тясното партийно ръководство на БСП повтаря глупавата грешка да атакува президента Румен Радев. Затова за пореден път се налага да се повторят някои неща, които изглеждат очевидни, но явно не за всички:
1. Нападките срещу президента от някои „отговорни“ другари са си тяхно лично мнение и не се споделят от огромната част от членовете и симпатизантите на БСП. Членовете на националното и местните партийни ръководства, редовите социалисти, симпатизантите на партията, както и много други българи имат доверие на президента Румен Радев и оценяват високо неговите усилия за развитието на България.
2. Публичните критики срещу държавния глава на представители на тясното ръководство на БСП имат изключително негативно влияние върху авторитета на партията и водят до отлив на гласове. През миналата година точно това поведение беше една от основните причини за сриване на резултата на партията на три последователни избора. Крайно време е това поведение да бъде прекратено.
3. Не е работа на членовете на ИБ и парламентарната група на Левицата да водят личните войни на Калоян Методиев или на някоя друга външна за БСП фигура, независимо дали е била или не в някое СДС. Лидерите на БСП трябва да изразяват публично позициите и интересите на членовете и симпатизантите на партията, а не на външни и задкулисни фактори. Това, че някой извън БСП не харесва президента, не може да е определящо за политическите позиции на партията.
4. Правителството на четворната коалиция с премиер Кирил Петков и негов заместник Корнелия Нинова губи властта си заради разпадане на самата коалиция и разногласия между коалиционните партньори. То имаше и своите успехи, но не направи нищо за демонтиране на модела „ГЕРБ“ и реализиране на съдебна реформа, а за сметка на това допусна груби политически грешки във външната политика (Русия, Македония) и енергетиката (Газпром), които ще са с тежки и дълготрайни неблагоприятни последици за България и българските граждани. Някои коалиционни партньори бяха готови да направят всякакви компромиси, за да управляват и да са на власт, но други прецениха, че властта не е на всяка цена.
5. Президентът Румен Радев от миналата година досега три пъти връчва трети мандат за съставяне на правителство и три пъти го даде на БСП. Той положи максимално усилия да запази авторитета на партията въпреки катастрофалния спад на изборните и резултати. Преглътна всички нападки още преди и по време на кампанията за президентските избори и нито веднъж не си позволи да разкритикува партията или отделни представители на нейното ръководство.
6. През 2021 година президентът и неговите служебни правителства успяха да организират най-честните избори в България за последното десетилетие и благодарение на тези им усилия стотици хиляди гласове не бяха напазарувани, а бившите управляващи от ГЕРБ за първи път от много време загубиха два последователни парламентарни избора. БСП имаше всички шансове да се възползва от това и да се докаже като основна алтернатива на модела „ГЕРБ“, но партийното ръководство не успя да се справи с тази задача и хората потърсиха алтернативата другаде.
Източник facebook Боян Балев
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре