Сега четете
Съдът възстанови Кирил Добрев и Калоян Паргов в ръководството на БСП

Съдът възстанови Кирил Добрев и Калоян Паргов в ръководството на БСП

Върховният касационен съд (ВКС) възстанови Кирил Добрев и Калоян Паргов като членове на Националния съвет на БСП. решението е окончателно и е от 27 юли, като с него се отказва да се обявят за нищожни решенията от последния конгрес на левицата.

Кирил Добрев беше изключен в края на декември 2021 година с мотив „уронване доброто име на партията“, „злепоставяне на членове на Изпълнителното бюро на БСП“, „клевети и обиди“. Решението беше взето „на подпис“. Добре, който до 2020 година беше сочен като дясната ръка на лидера на БСП Корнелия Нинова се превърна в един от основните и критици и се кандидатира срещу нея.

Един от хората от ръководството на левицата, гласувал срещу изключването на Добрев – Калоян Паргов, който беше председател на софийската организация на БСП, беше наказан в средата на февруари 2022 година да не може да членува в партийни органи.

Върховният съд приема, че изключването на Кирил Добрев с извънредно решение, взето на подпис, не е станало съгласно правилника на БСП. „Дейността по налагане на мерки за партийно въздействие на член на съответния партиен орган не попада в кръга на партийните и политически дейности, изрично дефинирани в клаузата на чл. 2 ал. 2 от правилника, тъй като обективно не представлява такава по изпълнение на решения на Конгреса или на Националния съвет, които не търпят отлагане и не могат да бъдат изпълнени в рамките на периода на въведеното извънредно положение от 01.12.21 г. до 31.03.22 г. Следователно провеждането на неприсъственото заседание на 29-30.12.21 г. и вземането на решение №74/30.12.2021г. от НС на БСП са в противоречие с Устава на БСП и със самия правилник, който допуска провеждането на такива заседания само по изключение“, е записано в решението на ВКС.

Вижте и

Източник Дневник

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре