Сега четете
БСП предлагат Василев за премиер в опит за кабинет

БСП предлагат Василев за премиер в опит за кабинет

БСП имат предложение за премиер. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще опитат да съставят кабинет.

Това стана ясно в края на заседанието на Националния съвет на БСП, на което социалистите трябваше да вземат решение за съдбата на третия и последен мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание, предава Нова тв.

„В последните седмици водихме преговори за съставяне на правителство абсолютно честно, водени единствено от желанието да гарантираме стабилност на България и спокойствие на хората. През този период изработихме управленска и законодателна програма за следващите 6 месеца. Тя е ориентирана в следните сфери – продължаване на борбата с корупцията и кражбите, в програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и на Бойко Рашков за председател. Трета част е подкрепа на семействата и домакинствата в тежките месеци, които ни чакат и четвъртата част е законите, които са необходими да се премат по Плана за възстановяване и устойчивост, за да гарантираме всички мерки през следващите години“, посочи Нинова.

На Националния съвет на партията управленската програма е била подкрепена с голямо мнозинство – 96 „за”, 15 „въздържали се” и 2 „против”.

Вижте и

„Програмата влиза като проект за решение на НС с очакване да бъде подкрепена от институционално и отговорно мнозинство. Ако програмата събере необходимото мнозинство, на следващия ден внасяме кандидат за премиер – той ще бъде Асен Василев”, обяви Корнелия Нинова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре