Сега четете
Христо Иванов трябва да поиска прошка от „Има такъв народ“, каза Ива Митева

Христо Иванов трябва да поиска прошка от „Има такъв народ“, каза Ива Митева

Христо Иванов вместо да се опитва да обяснява необяснимото, трябва да излезе и да поиска прошка от „Има такъв народ“ (ИТН), защото това, което казва, не е вярно. Това каза Ива Митева от ИТН в предаването „Неделя 150“ на БНР в коментар на записа от заседанието на ПГ на „Демократична България“ от петък.

След ситуацията от петък шансовете за съставяне на ново правителство са малки, според Митева.

Тя обаче смята, че трябва да се види дали може да се направи последен опит нещо да се поправи. Моето становище е, че избори не са добрия вариант, но не е добрия вариант и това ние да бъдем унижавани и ежедневно да бъдем обвинявани за мафия, каза Митева.

Попитана дали БСП трябва да задържи мандата с идеята да бъде избран председател на КЕВР и да бъдат приети промените в антикорупционния закон, Митева каза, че това е решение, което ще вземе Народното събрание оттук нататък. При тази променена обстановка мисля, че мандатоносителят трябва да разговаря с всички парламентарни групи дали има воля за удължаване, каза още тя. При воля от тях могат да се приемат едни процедурни правила и изборът да се проведе в много кратки срокове, каза Митева. Тя добави, че изборът на председател на КЕВР е най-спешното, което трябва да се случи. Всичко друго не е в такава спешност, която налага сега и веднага да се вземат тези решения. По-добре е, ако се отива на избори, антикорупционният закон да бъде приет от едно ново мнозинство, каквото кажат българските избиратели, смята още Ива Митева.

Вижте и

Когато каните някого за коалиционен партньор, вие искате да водите диалог с него, искате неговото доверие. Ние излязохме от коалицията точно заради това счупено доверие, обясни Митева. От записа разбрах, че те не ни уважават, че те не смятат, че ние сме равностоен коалиционен партньор. Доверието, за което толкова мечтаехме и диалогът, който искахме да възстановим, не се случи, коментира Ива Митева, като добави, че ИТН са били абсолютно искрени в поведението си.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре