Сега четете
Нинова призна: Асен Василев беше спряган за премиер

Нинова призна: Асен Василев беше спряган за премиер

Асен Василев е бил спряган за премиер на бъдещия кабинет.

Място на Кирил Петков в правителство с мандат на БСП не е обсъждано, обяви лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по телевизия „Нова нюз“.

На уточняващ въпрос дали всички в хода на преговорите са се съгласили с това, Нинова отговори положително. Досега се твърдеше, че разговори за персоналния състав ще се водят едва идната седмица.

Органите на БСП ще решат какво правим с проучвателния мандат. В понеделник свикваме Изпълнително бюро, във вторник – Национален съвет, и с коалиционните ни партньори от „БСП на България“ ще обсъдим, ще решим и ще обявим какво ще правим, добави тя.

Вижте и

„Мисля, че предварително е имало замисъл този мандат да не се състои, че „Има такъв народ“ имитираха и че има нещо, което ускори тези процеси, а това е приемането на антикорупционния закон и излъчването на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. От яростта, политическото озверяване, агресията на ГЕРБ и ДПС се вижда, че това е истински страх да не се случи борбата с корупцията вече реално чрез промяната в КПКОНПИ и избора за Бойко Рашков. Уплашиха се и решиха отново да дръпнат ИТН за пореден път“, коментира Нинова оттеглянето на ИТН от преговори за кабинет, което последва след изтеклия запис от заседание на ПГ на „Демократична България“.

Според нея е важно кой е мандатоносителят, тъй като БСП успели да постигнат общи преговори с ПП и ИТН в петък – нещо, което дотогава изглеждало невъзможно, предаде offnews.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре