Сега четете
Парламентът обсъжда процедурните правила за избор на председател на КПКОНПИ

Парламентът обсъжда процедурните правила за избор на председател на КПКОНПИ

Парламентът обсъжда проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати и за избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Александър Несторов (ДПС) поиска тази точка да отпадне или да се отложи, докато бъде приет новият закон за антикорупционната комисия, но предложението му беше отхвърлено.

В дневния ред на парламента за днес е и второто четене на промени в Закона за хазарта, свързани с дейността на държавното предприятие „Български спортен тотализатор“.

Депутатите приеха законодателната програма днес да се удължи до приемането на двете точки – процедурните правила за избор на председател на КПКОНПИ и на промените в Закона за хазарта, и след това да започне парламентарният контрол. В него ще участват вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова и министрите в оставка Бойко Рашков и Атанас Атанасов.

Вижте и

В началото на заседанието Жечо Станков (ГЕРБ-СДС) поиска днес да се включи допълнителна точка, с която парламентът да започне процедура за избор на нов председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). След решението на Конституционния съд очаквах да вкарате точка, свързана с избора на председател на КЕВР, коментира той. По думите му държавата е поставена на колене с невъзможност за определяне на цената на газа от 1 август т.г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре