Сега четете
Депутат от ПП: Газ за парно ще има

Депутат от ПП: Газ за парно ще има

Депутат от „Продължаваме промяната“ направи коментар по актуалните теми за газа и парното.

Много зависи колко още ще функционира НС, но имаме възможност да изберем председател на КЕВР, ако не – ще сме в патова ситуация, защото КЕВР не може да функционира в намален състав. Задвижваме процедурата, веднага щом е възможно. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от „Продължаваме Промяната” Владимир Табутов.

В четвъртък КС реши, че досегашният председател на Комисията Станислав Тодоров е избран в нарушение на Конституци„Задвижваме процедурата, но тя може да стартира след обнародването на решението на КС в държавен вестник. Очакваме това да се случи във вторник и сме готови да свикаме извънредна комисия по енергетика, за да приемем правила за избор на председател на КЕВР”, каза Табутов.

Ако се стигне до служебно правителство, а председател още не е избран, това ще ни постави в „патова ситуация”, смята още депутатът.

„КЕВР не може да заседава в намален състав. Наша обща отговорност е да стартираме процедурата”, каза той. Самата процедура по избор може да отнеме от 7 до 10 дни.

„Не сме обсъждали имена, но нямаме притеснения г-н Тодоров отново да е нашата кандидатура”, каза още Табутов.

Той обясни, че няма проблем с решенията на КЕВР за цените по времето, когато Тодоров е бил начело на комисията. „Те са били взимани единодушно. Едноличните решения, които като председател е взимал, могат да бъдат сезирани”, каза Табутов.

Относно доставките на газ, депутатът каза, че ще има по договора с Азербайджан.

„Договорът ни е за 1,5 милиарда. В зависимост от температурите през зимата, консумацията е между 3-3,5 милиарда. Трябва ни още. Затова Кирил Петков води тези преговори”, каза зам.-председателят на ПГ на ПП.

Вижте и

Той увери, че газ за парно ще има.

„Договореният газ ще се ползва приоритетно за домакинства, болници и обществени сгради. Бизнесът ще пострада, ако няма газ, не и домакинствата”, заяви Табутов.

Относно прекратяването на меморандума с Gemcorp и обвиненията на опозицията, че това може да доведе до арбитраж и искане на неустойки, Табутов каза, че това категорично не е вярно.

„Няма неустойки, няма отговорност от страна на българската държава, нито от другите страни по договора”, заяви Тамбуровята.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре