Сега четете
„Продължаваме Промяната“ са се обединили около името на Асен Василев за номинацията за премиер

„Продължаваме Промяната“ са се обединили около името на Асен Василев за номинацията за премиер

Към момента парламентарната група (ПГ) и Националният съвет на „Продължаваме Промяната“ (ПП) са се обединили около името на Асен Василев за премиер. Това каза депутатът от ПГ на ПП Радослав Рибарски в отговор на въпрос на журналисти в кулоарите на парламента дали формацията е готова да изпълни искането на „БСП за България“ за това, че ПП трябва да предложи кандидат за министър-председател. Социалистите получиха третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

„Към момента мандатоносителят казва, че е напълно справедливо най-голямата ПГ да предложи премиер“, каза Рибарски.

Попитан за условията за реализиране на мандата, депутатът отговори, че единственото условие, което вълнува целия български народ, е справяне с корупцията и реформите в съдебната власт. Във връзка с предложението на ПП сегашният вътрешен министър в оставка да оглави Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Рибарски каза: „Считаме, че г-н Рашков е идеален за справяне с тази материя – антикорупция“. По думите му трябва да се види как протичат разговорите.

Според Рибарски по-голяма част от обществото очаква да има кабинет и Народното събрание да работи.

Вижте и

„БСП за България“ и ПП проведоха разговори за съставянето на кабинет преди ден. Днес предстоят консултации между левицата и „Има такъв народ“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре