Сега четете
„БСП за България“ в опит да съставят правителство в рамките на 47-ия парламент

„БСП за България“ в опит да съставят правителство в рамките на 47-ия парламент

Очаква се „БСП за България“ да започват днес консултации с досегашните си коалиционни партньори в опит да съставят ново правителство в рамките на 47-то Народно събрание.

Вчера, след като президентът Румен Радев връчи на „БСП за България“ третия проучвателен мандат, лидерът на левицата Корнелия Нинова обяви пред журналисти, че от „БСП за България“ започват още на следващия ден консултации с досегашните си коалиционни партньори в опит за съставяне на нов кабинет, като първи ще бъдат поканени “Продължаваме Промяната“ (ПП).

Това е трудното в тези разговори – партньори, които си казаха доста остри неща, минаха си в личното пространство, да намерим начин да седнем на една маса и да разговаряме за политики, обясни тя.

По отношение на „Демократична България“ Корнелия Нинова не смята, че ще бъде трудно да намерят общ език, защото досега са работили, според нея, добре, разумно, винаги са намирали решение на въпроси, които са ги разделяли идеологически. По-скоро трудното е да се намери сечението, добрия тон между ПП и „Има такъв народ“ (ИТН), посочи лидерът на БСП.

Нинова е категорична, че няма да разговарят с ГЕРБ-СДС, „Възраждане“ и ДПС.

Тя обясни, че все още нямат име за премиер, който да бъде предложен, а това щяло да стане едва след консултациите по политики.

Нинова потвърди отново убеждението си, че „Продължаваме Промяната“ трябва да излъчи кандидата за премиер.

Първото нещо, което ще направим, е да сложим програмата, изработена от трите партии преди две седмици, на масата за разговори, посочи лидерът на БСП.

„Червени линии“ и въпроси на всяка една от партиите обсъждахме по време на съставянето на програмата. След като вече я съставихме и трите партии си сложихме подписите под нея, това е основата, на която искаме да стъпим за бъдещето на България, обясни Нинова.

Вижте и

Тя отново подчерта, че в партията разбират огромната отговорност.

За нас приоритет е социалната политика. Бяхме и досега социален стълб в правителството, искаме да останем и ще останем такива и в преговорите и в бъдещо правителство, отбеляза Нинова.

Тя посочи, че министрите ще станат ясни, след като постигнат съгласие между партиите за подкрепа на програмата и припомни, че Националният съвет на партията е потвърдил досегашните четирима министри от квотата на левицата и е дал висока оценка за тяхната работа.

Ще положим всички усилия да съставим редовен кабинет, който да работи за спокойствието, сигурността и благоденствието на българския народ, каза председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски, на когото президентът Радев връчи третия мандат за съставяне на ново правителство в рамките на 47-ия парламент.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре