Сега четете
Фотоконкурсът на National Geographic започна: Покажи ни колко си добър с камерата

Фотоконкурсът на National Geographic започна: Покажи ни колко си добър с камерата

Обичаш фотографията? Умееш да разказваш истории през обектива? Успяваш да запечаташ емоции в снимка? Докажи го! Участвай във фотоконкурса на National Geographic 2022 и покажи на всички колко си добър с камерата.

Няма значение дали си професионален фотограф, или просто любител, който иска да покаже уменията си на света, няма значение дали техниката ти е професионална, или с телефон улавяш докосващите сетивата картини – конкурсът вече стартира и те очаква с твоите вълнуващи кадри.

National Geographic обича качествената фотография и затова ще отличи най-добрите снимки в четири категории – „Хора“, „Пейзажи“, „Животни“ и „От високо“. Кадрите ще оценява компетентно жури, ще има и гласуване от публиката на сайта на конкурса, а наградите, които те очакват, са меко казано страхотни. Все още ли се колебаеш? Недей – запиши се за участие.

Как да го направиш?

Нужни са ти само 3 стъпки:

  •  Регистрийрай се до 31 август 2022 г.;
  • Качи най-добрата си снимка в подходящата категория;
  • Сподели с приятели.

Всеки участник трябва да създаде свой профил на сайта на фотоконкурса. Когато успешно се регистрира, ще има възможност да качи общо четири снимки – по една във всяка категория*, които трябва да са придружени от индивидуално описание. След одобрението и публикуването на кадрите фотографът ще може да ги сподели в социалните мрежи, за да има по-голям шанс за „Наградата на публиката“.

Снимките** могат да бъдат цветни, черно-бели, но не трябва да са публикувани досега, да са участвали в други конкурси, да съдържат израз на реклама, както и не трябва да са правени преди повече от 1 година. Всеки кадър може да участва в една единствена категория.

*Само животни от дивата природа ще отговарят на условията в категория „Животни“. За избягване на съмнение, снимки, които изобразяват селскостопански животни, домашни любимци и/или култивирани растения, не отговарят на условията за участие в тази категория.

**Всяка снимка трябва да е с минимален размер от 1800 x 1800 пиксела и максимален размер от 6000 x 6000 пиксела, с максимален размер на файла 15 MB. Снимката трябва да бъде предоставена като JPG-файл с цветен профил SRGB.

Кои са членовете на журито?

Общо четирима души с много опит във фотографията ще оценяват пленяващите кадри. Първият от тях – Димитър Караниколов, е архитект и травъл фотограф. След работата си за Foster+Partners в Лондон той се връща в България, за да създаде студио за архитектурни визуализации Meshroom. През 2019 печели IPA (International Photography Awards) в категорията „травъл фотография“, а през 2020 става Aerial Photographer of the Year в категория „изящно изкуство“. Има 6 самостоятелни фотоизложби до момента. Пътува често на експедиции, където със своя дрон заснема автентични места и хора.

Вторият член на журито – Вера Гоцева – Ломовера, е фотограф и журналист с вече 20-годишен опит. Води иновативни куросове по фотография, включително и публични лекции във формати като TED. Курсовете ѝ излизат извън традиционната рамка, като най-популярни и обичани са нейните фотоуикенди, в които пътува из красиви места в България с еклузивно малък състав от хора. Има 8 реализирани изложби и няколко значими документални фотоглас проекта. Снимките на Ломовера са публикувани в издания като The Atlantic, The Huffington post, Der Spiegel, Granta, Dnevnik, Capital LIGHT и много други. Тя работи с водещи неправителствени организации, а сред комерсиалните ѝ клиенти са най-големите световни компании.

Сред съставящите журито е и фотожурналистът с над 20 години опит Стоян Ненов, който започва професионалната си кариера в български ежедневници, а през 2003 г. може да се похвали с престижна позиция в агенция „Ройтерс“ в България. През 2016 г. е част от екипа на агенцията, който печели награда „Пулицър“ за заснемането на бежанската криза в Европа.

Последен, но не на последно място в журито е фотографът Хайме Рохо, който е дълбоко ангажиран с проблемите на околната среда във своята професионална работа. Силен привърженик е на опазването на дивата природа и свързаността на големите ландшафти, той се надява, че снимките му в крайна сметка могат да се превърнат в инструмент за създаване на нови защитени територии. Носител е на отличия в конкурси като World Press Photo и Wildlife Photographer of the Year.

Какви са наградите?

Вижте и

На тазгодишното издание на фотоконкурса на National Geographic ще бъдат раздадени общо 10 стахотни награди, които определено ще ти дадат допълнителен стимул да се вкючиш в напреварата със своите най-добри снимки.

Голямата награда за цялостен победител, определен от професионалното жури, ще бъде National Geographic пътешествие за един човек до Португалия с G Adventures.

Журито трябва да излъчи и по един победител и негов подгласник във всяка категория. Първият ще получи мобилен тeлефон Samsung Galaxy S22 ULTRA, а неговият подгласник в съответната категория – едногодишен абонамент за списание National Geographic.

Награда ще има и за любимеца на публиката – мобилен тeлефон Samsung Galaxy S22 ULTRA.

Снимките на победителитеще бъдат публикувани и в списание National Geographic през октомври 2022 г.

Фотоконкурсът на National Geographic може да е твоят трамплин да превърнеш това, което обичаш да правиш, в най-успешното си начинание. Не пропускай своя шанс – камерата е в ръцете ти, покажи какво можеш!

Виж пълните условия на конкурса ТУК>>>

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре