Сега четете
Все още няма наложена санкция за случая с тротинетката по магистралата

Все още няма наложена санкция за случая с тротинетката по магистралата

Този мощен и скоростен модел се продава свободно в България и всеки може да ги купи. Ускоряват от 0 до 100 км в час за 7 секунди.

Министерството на вътрешните работи още се чуди дали да глоби момичето, което беше заснето да кара електрическа тротинетка по магистрала и да изпреварва автомобили. На въпрос дали 21-годишната Емили Йорданова вече е санкционирана, пресцентърът на МВР отговори на „Сега“, че по случая има образувана административна преписка.

Самата Йорданова не отрича, че именно тя е на видеото, в което се вижда да се движи с висока скорост. По нейни думи клипът е заснет малко след Варна по АМ „Черно море“, допълват fakti.bg. Използвала тротинетката на приятел. „Аз я взех, за да я тествам и исках да пробвам магистралата и тръгнах да карам и вдигнах максимално 125 км/ч. Имам амбиция, ако се създадат нови тротинетки, по тази магистрала да летя със 150 или с 200 км/час“, заяви пред БНТ момичето, като обясни, че се застъпва за правата на водачите на електрически тротинетки

Вижте и

Въпреки негативните реакции от нейната постъпка, Емили Йорданова не смята, че е извършила нещо лошо. „Аз не правя нищо лошо, защото аз не карам като някои пияни шофьори или дрогирани. Ако санкцията е 50 лева, не се притеснявам, ще ги извадя и ще ги дам. Но тук е въпросът защо трябва да ме глобяват като карам по правилата на движението“, коментира още тя. Според нея елетрическите тротинетки с определена мощност могат да се регистрират като моторни превозни средства, за да могат да се карат по основната пътна мрежа.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре