Сега четете
Български гвардейци с родния флаг поведоха парада в Париж на националния празник на Франция

Български гвардейци с родния флаг поведоха парада в Париж на националния празник на Франция

Стоп кадър ТФ1

Исторически момент.

Българският флаг поведе военния парад в Париж по случай националния празник на Франция.

Български гвардейци водят пешия марш в традиционния военен парад.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в честването на националния празник на Френската република на 14 юли,в Париж.

Вижте и

Поканата към него е отправена от началника на Щаба на отбраната на Въоръжените сили на Франция генерал Тиери Бюркар.

Представително военно формирование от Националната гвардейска част с българския флаг е най-отпред и води пешия марш в традиционния военен парад.

Участие във военния парад вземат представители на множество държави от Европейския съюз и НАТО. Тази година специална покана е отправена към нашата страна, както и към Естония, Унгария, Литва, Латвия, Полша, Чешка република, Румъния и Словакия. Съвместното представяне доказва още веднъж непоколебимия ангажимент на партньорите и съюзниците в защита на мира и сигурността, което включва и укрепването на отбранителния и възпиращ потенциал на Източния фланг на Алианса. Френският национален празник, честван на 14 юли, символизира края на абсолютната монархия и е емблема на националното единство. Денят на Бастилията се отбелязва всяка година от 1880 г. насам. В проявите по повод Деня на Бастилията участват общо около 6400 военнослужещи, от които 5000 преминават в марш. Участие взема и многобройна техника, сред която: 66 самолета, 25 хеликоптера, 119 транспортни средства и бойни машини, 62 мотоциклета. Традиционно военният парад се наблюдава от около 8000 души на трибуните, както и от 8 милиона зрители пред телевизионния екран и на уебсайтовете на основните френски медии. След парада се предвиждат допълнителни дейности като набирането на военнослужещи в наборен център и демонстрации на способности от френските Сухопътни войски.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре