Сега четете
Англия разгроми Норвегия на Евро 2022 за жени

Англия разгроми Норвегия на Евро 2022 за жени

Англия разгроми Норвегия с 8:0 на Европейското първенство по футбол за жени и стана първият отбор с осигурено място място на четвъртфиналите. В първия си мач домакините на турнира надвиха с 1:0 Австрия пред рекорден брой зрители.

„Лъвиците“ поведоха с 1:0 с попадение на Джорджа Стенуей в 12-ата минута от дузпа, а три по-късно Лорън Хемп удвои преднината на домакините. Англичанките, които се намират в най-дългата си серия без загуба с 16 поредни мача, поведоха с 3:0 преди изтичането на половин час игра с попадение на Елън Уайт.

Бет Мийд вкара още два гола за англичанките в рамките на четири минути, а Уайт покачи на 6:0 преди почивката. Така нападателката на Манчестър Сити вече има 52 попадения за Англия и се нуждае само от още едно, за да изравни рекорда на Уейн Рууни при мъжете.

Алесия Русо вкара седмия гол с глава в 66-ата минута, а Мийд оформи хеттрика си девет преди края на редовното време. С това Англия стана първият отбор в историята на Европейски първенства за жени или мъже, който бележи осем попадения в един мач.

Вижте и

Англия води в група „А“ с шест точки, а Австрия е на второ място с три след победа с 2:0 срещу Северна Ирландия. Норвежките, двукратни шампиони на Европа, са трети с три точки.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре