Продължава разследването за тежката катастрофа, която отне живота на две млади жени в София.

Седмица след тежката катастрофа, при която Георги Семерджиев уби две жени на кръстовище в София и избяга, разследването продължава. Все още не са ясни резултатите от кръвните му проби, за да се разбере дали е бил под въздействието на наркотици.

Случайно или не, първият полицай, който се озовава на местопрестъплението, е официалният приятел на Симона Радева, твърдят наши източници. Той е полицай в Четвърто районно управление в столицата. С криминалиста Иван Савов се опитваме да подредим пъзела.

“Ако е трябвало да вземе нещо, което не е трябвало да бъде намерено, това би могло много бързо да се случи, но ако трябва да мести и да наглася някакви обекти по местопрестъплението – нещата се усложняват”, коментира експертът.

Източници от разследването разказаха пред Bulgaria ON AIR, че когато влизат в апартамента на Георги Семерджиев, откриват около 300 икони и пълен с уреди за интимни удоволствия на батерии в шкаф.

“Наличието на тази прекомерно показна религиозност у човек води пряко към най-простия извод – че има чувство на вина. Хубавото е, че се разчуват тези неща и това е лицето на немалка част от контингента. На тези, които обикалят със скъпите автомобили и нашите деца им се възхищават – тайно или не”, каза още Савов.

В смазания джип униформените откриват и трите телефона, с които си е служил Семерджиев. Проверяват се всички контакти на бившия футболист, както и последните разговори, проведени от него преди катастрофата.

“Много е вероятно да се предплатени карти. Обикновено лицата от престъпния контингент разполагат с повече от един мобилен телефон. Така си гарантират относителна възможност да проведат разговор по чист телефон, който не се слуша”, подчерта Иван Савов.

Освен мобилните апарати, криминалистите намират едната му обувка, ключовете от апартамента, виагра и амфетамини.

“Наличието на амфетамин ще утежни вината, защото ще докаже, че лицето, което е ясно, че е имало наркотици в кръвта, се е канило да употреби още или се е канило да продаде”, посочи Савов.

“Отвлеченият” Семерджиев се прибрал с една маратонка, другата е намерена в колата му. По информация на “Новините ON AIR” срещу Семерджиев ще бъдат повдигнати и други обвинения.