Сега четете
МВР отстрани за два месеца близката до Семерджиев полицайка

МВР отстрани за два месеца близката до Семерджиев полицайка

МВР отстрани от длъжност за 2 месеца служителката в група „Охрана на обществения ред“ към сектор „Охранителна полиция“ при Първо РУ Симона Радева. Според разследването тя е близка на Георги Семерджиев и му е помогнала да се укрие след тежка катастрофа, която отне живота на две жени.

В СДВР е образувано дисциплинарно производство срещу Радева на основание налични данни за нарушения на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР. Служителката е отстранена от длъжност за срок от 2 месеца, считано от 8 юли. Законът позволява еднократно удължаване на срока с още един месец, съобщиха от вътрешното министерство.

Радева е нарушила нормите на Етичния кодекс, в които пише, че служителят на МВР трябва да съобразява законността на действията си, да пази доброто име на институцията, да насърчава хората да спазват закона, като дава личен пример с поведението си, да не прикрива доведено до знанието му правонарушение или такова, на което е свидетел, като предприема необходимите действия за неговото предотвратяване, пресичане и разкриване, както и при отношенията си с правонарушителите държавният служител запазва неутрално поведение, като действа по начин, който не подлага под съмнение неговата обективност.

Майката на Радева твърди, че нейната дъщеря не е била в колата на Семерджиев в момента на катастрофата. „Всичко ще стане ясно скоро, но повече подробности ще мога да кажа, след като приключат следствените действия“, заяви Бистра Радева пред „България днес“(link is external). „Опитах се да напиша във Фейсбук истината, но бях жестоко нападната. Може да проверите в нейното полицейско управление – Симона е изключително съвестен и безупречен служител. Има задържания на водачи за наркотици и алкохол, сваля номера и е безкомпромисна. Нямам идея цялата тази помия откъде се изля. Не е нормално да я заплашват с убийство и какво ли още не. Чувства се застрашена, мен също ме заплашват да ме убият. Изключително тъп народ“, каза още пред вестника майка й.

Вижте и

Източник СЕГА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре