Сега четете
Киро Скалата ще отбележи една година от загубата на знаменитият си братовчед Тодор Вълчев

Киро Скалата ще отбележи една година от загубата на знаменитият си братовчед Тодор Вълчев

Молитва по случай  една година от смъртта на Тодор Вълчев световен общественик, родолюбец и музикант от световна сцена и Виолончелист- концертмайстор ще бъде отслужена

във вторник 12- юли на Пловдивски централен гробищен парк „Свети Архангел Михаил“ от 11 : 00 часа.

Тодор Вълчев концертира над 35 години в Арена Ди Верона , двореца Шомбрун ,Опера Национал Де Пари , Миланската Скала , Оперхаус Цюрих и много други. През седем годишния си престой , като стипендиант в Париж и талант с голяма перспектива, той е допуснат до коларите на политическия елит завладяващ със своя ерудиция, светска култура и чувство за хумор. Вълчев печели приятелства  с генерал  Шарл Де Гол и президента Фарнсоа Митеран, италианеца шеф на НАТО – Серджо Баланцино, ръководителя на НРБ Тодор Живков и най могъшия човек в зората на демокрацията Андрей Луканов.
Познат в средите на пловдивската бохема , като  Маестро Филипополис в директор разпространение на българска музика и сновател на държавния струнен квартет „Орфеус“ , организатор и вдъхновител на множество културни и дипломатически мисии.
За скритото  теосовско общество  на соц елита е което бяха министърът на кулутарата Александър Фол, председателката на политбюро и дъщеря на Тодор Живков – Людмила Живкова и други величия . За богомислки познания и практики за просветени в материалистичния тоталитаризъм. За бурните сбирки завършващи с гадания на карти, кафе и нумерология из европейските столици . За приятелството му с мистичния писател Умберто Еко. За  интригите в  културната дипломация и много приключения и факти ще научим от  документален филм продуциран от Кирил Вълчев Скалата.
За своя космополитен, уникален и вдъхновяващ братовчед  Скалата разказва пред нашето издание :
“ Историите, които съм документирал в по-голямата част на аудио и видео записи ще ни изпратят в различни епохи, култури и  затворени среди за които обикновения човек слуша във филмите и чете по книгите.  Работата по филма , забуксува поради абсурда на Пландемията и псевдо медицинския терор.
Много пикатни подробности,  недовършени истини и любопитни разкрития ще останат зад кадър. Като материал за размисъл и храна за любознателния ум и изследователите на миналото ще спомена за ролята на гръмогласният концерт майстор .
Той направи връзката между генерал Де Гол и първата делегация на социалистическа България през 1966 г оглавяванa от Тодор Живков във Франция. Съдейства при историческата визита у нас  1989 г на президента Франсоа Митеран , когато вербува про западния интелектуален кръг. Ще чувтв някои от тайните , които  на ухо Бай Тошо получаваше по време на  музикални вечери за партийния елит в резиденция Бояна. Информяция от срещите с първия министър председател от на ерата на демокрацията и  най-силен човек у нас Андрей Луканов в домът му на Латинака N: 15 .
От дете съм силно повлиян от срещите с музикалния, дипломатически и интелектуален свят на Тошко . Присъствието ми на  разговори по световни теми, шумни веселия в международни компании. ми откриха един специален свят.Концертите , официални събития сред творци и бохеми са оказали влияние  върху формирането ми.  Интереса ми към скритата историята започна от него. Братовчед ми е кръстен на пра дядо ми Тодор – непокорния  си срещу Турското робство баща на 15 деца и роден в село Црънча корен на Вълчеви.Непримирим  духовно и физически след Освобождението  става кмет на Пазарджик и на  110 години .Силата и остоумието са предава ясно в синът му, дядо ми Кирил , адвокат и депутата от демократическата партия преди комунистическия режим.“
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре