Сега четете
УДАР: Недекларирани 617 279 лева открити при проверка на Капитан Андреево

УДАР: Недекларирани 617 279 лева открити при проверка на Капитан Андреево

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково, териториално отделение – Свиленград.

Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 617 279 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната.

Вчера, на 6 юли, на МП „Капитан Андреево“ пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия за Ирак. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности около шофьорската кабина.

При последвалия физически контрол във въздуховода на влекача са открити 31 пакета, съдържащи еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 315 610 евро с левова равностойност 617 279 лева, предава Dnes.bg.

Вижте и

Водачът – Ю.Я. на 45 години, турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре