Бащата на премиера в оставка привлече вниманието върху себе си.

Не трябва да вярваме и следваме определени личности или групи от хора, а да въведем свои собствени морални принципи и да ги следваме, и то без компромиси. Това пише бащата на Кирил Петков – Петко Петков, в профила си във фейсбук.

Ето и пълният текст на публикацията му:

Това, което се случва в България през последните месеци, не е политика. Не е: едни българи са от Левски, други са от ЦСКА, а някакви изобщо не се интересуват от футбол.

 

Напоследък имах възможността да се срещна с млади, мислещи и чисти хора от различни партии, и почувствах, че не сме различни и че, на практика, сме от една и съща страна. Чувството е странно, даже леко шизофренично. В същото време, когато контактувам с близки приятели, с ужас констатирам, че те, всъщнос, са от другата страна на барикадата.

Замислям се, търся опора в историята. Точно така е било при зараждането на фашизма и хитлеризма. Сега, от позицията на времето, ни е лесно да видим, кое тогава е било зло и кое добро, но в онова време, хората са били толкова объркани, колкото сме и ние сега. Как можем да си помогнем в тази ситуация? Мисля, че за да разсеем тази мъгла в обществото, не трябва да вярваме и следваме определени личности или групи от хора, а да въведем свои собствени морални принципи и да ги следваме, и то без компромиси. Тогава няма да се страхуваме и съмняваме, дали сме от страната на доброто или на злото.