Сега четете
Престижно признание за Петър Стойчев! Той стана член на комисия във FINA

Престижно признание за Петър Стойчев! Той стана член на комисия във FINA

Бюрото на FINA обяви днес членовете на своите нови технически комитети на FINA, които са отговорни за анализирането на това как могат да бъдат направени непрекъснати подобрения във водните спортове.

Между тях е и българската гордост в дългото плуване Петър Стойчев

Плувецът е първият и единствен българин, поканен и приет в Международната зала на плувната слава (САЩ) – елитарен клуб на най-бележитите спортисти. Избран е за най-добър плувец в света в най-мащабното гласуване на сайта на Световната асоциация по плуване в открити води за 2009 г

Тази година спечели състезанието от календара на Световната федерация по ледено плуване във водите на Северния ледовит океан край остров Свалбард (Норвегия) на дистанция 1000 метра в конкуренцията на 19 състезатели от цял свят.

45-годишният Петър Стойчев вече е преплувал всяко кътче от планетата и е чудесен пример за непримирим дух.

FINA ще има седем технически комисии, с шест комисии за водните дисциплини плуване, плуване в открити води, скокове във вода, скокове във вода, водна топка, артистично плуване и комисия за майстори. Пълният състав на техническите комисии на FINA може да бъде намерен по-долу.

Петър Стойчев ще бъде член на най-престижната комисия което е поредно признание за него и родното ни плуване!

„Много сме доволни да обявим новите членове на нашите технически комитети на FINA. Комисиите играят критична роля в развитието на водните спортове и гарантират, че непрекъснато се стремим да се подобряваме в полза на нашите спортисти и фенове“, каза президентът на FINA Хюсейн Ал-Мусалам.

 

„Благодарни сме на напусналите членове на комитетите за тяхната упорита работа и безценен принос и сме сигурни, че новите членове ще надградят върху големия напредък, постигнат до момента. Водните спортове имат толкова голям потенциал и е много важно чрез техническите комисии да продължим да анализираме как можем да коригираме нашите технически правила, за да направим спорта по-привлекателен за състезание и още по-привлекателен за гледане.“

Техническа комисия по плуване на FINA

Вижте и

Председател: Хънтър Крейг (Великобритания)

Заместник-председател: Хаоран Юан (CHN)

Почетен секретар: Томас Джей (САЩ)

Членове на комисията: Iversen Christian (DEN), Stoychev Petar (BUL), Szajer Peter (HUN), Ogata Shigeo (JPN), Tang Kwai Mae (MAS), Waseem Majid (PAK), Bird Daphne Dawn (RSA), El Haouat, Youseef (MAR), Арая Раул (ARG), Heyliger Margaret (BER), Leblanc Louise (CAN), Arblaster Ryan (AUS)

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре