Сега четете
Ултиматум от Русия: Закрива посолството у нас, ако остане експулсирането на дипломати

Ултиматум от Русия: Закрива посолството у нас, ако остане експулсирането на дипломати

Малко след 18:30 ч. днес от Министерския съвет (МС) разпространиха до медиите изявление на министър-председателя в оставка Кирил Петков по повод изпратена нота от страна на Руската федерация, в която се съобщава, че Москва обмисля прекратяване на дипломатическите отношения с България.

По информация на NOVA посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова е предоставила нота във Външното ни министерство. В нея се посочва, че Руското посолство може да бъде затворено, ако правителството не отмени решението си за изгонването на 70 дипломати и служители. Срокът, който Русия е поставила, е петък до 12:00 ч. От посолството потвърдиха, че Митрофанова наистина е била в МВнР, но отказаха подробности. Така дойде и мигновена реакция от премиера в оставка Кирил Петков.“Отношенията между България и Руската федерация са дългогодишни, многопластови и от голямо значение за съдбата на страната ни в исторически план“, посочва Петков, цитиран от пресцентъра на МС.Ние уважаваме руския народ и ценим нашите културни, исторически, социални и търговско-икономически връзки. Заради това, въпреки че българското присъствие в нашето посолство в Русия наброява едва 12 души, Руското посолство в България ще има възможността да запази 43-ма свои служители, съгласно решението, взето от българското правителство вчера“, допълва той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (2)
  • Всички знаем, че няма да затворят посолството. Това ще е най-голямата услуга за България ако тази псевдо страна се измете с корумпиращото си влияние

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре