Сега четете
Легитимността на институциите е в отстояването на фактите

Легитимността на институциите е в отстояването на фактите

Легитимността на институциите е в отстояването на фактите и осъзнаването на отговорността за собствените си действия. Изпълнителната власт носи отговорност за тях, макар и в оставка, написа в позиция Президента Румен Радев.

В президентската институция не е постъпвал доклад от ДАНС за отзоваване на дипломати и сътрудници от руското посолство. На Съвета по сигурност към Министерски съвет, проведен на 9 юни, в който участва представител на президентската институция, тази тема не фигурира в предварително обявения дневен ред. Тя е обсъдена само по принцип, без да е гласувано и прието решение. Това се потвърждава и от отговор на писмо от секретаря на Съвета по сигурност към Министерски съвет.

Явно решенията в правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм, далеч от институционалния път за вземане на решения. Не може по толкова важен въпрос решенията да се вземат от правителството по такъв начин, тъй като последствията могат да бъдат изключително сериозни.

Винаги преди да се изпратят официални писма за консултации към парламентарните групи има предварително съгласуване за удобното и за двете страни време. Такова съгласуване беше направено с всички поканени партии, затова не мога да спекулирам какви са причините две от партиите да не се явят на консултациите в рамките на конституционната процедура.

Вижте и

Важно е партиите да се отнесат с цялата отговорност към мандатите, които ще им бъдат връчени. Ако все пак се стигне до избори, не е целесъобразно те да бъдат проведени преди 15 септември, защото е важно да има възможно най-висока избирателна активност.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре