Сега четете
ФОТОИСТОРИЯ: Мним поп шарлатаства в деня за Безопасност на движението по пътищата

ФОТОИСТОРИЯ: Мним поп шарлатаства в деня за Безопасност на движението по пътищата

На интересна фото случка се натъкна екипът на медия ни. Андрей Велчев и Момчил Димитров  забелязаха популярен в мрежата мним поп, който  изнудва шофьори на пътя за пари, заплашва ги, че ако откажели рискували да си навлекат проклятие.

Отчето се представя за свещеник от Плевенско, но от няколко години бил низвергнат от владиката, който му отне църквата и енориашите. И оттогава той бил принуден да ходи по пътищата и да проси милостиня за да преживява.

Нашите обективи  заснеха негова крака солветна битка с ром, отказал да си купи наръч от иконки, бутилки и светена вода. Оказва се, че фейк попът, както вече е популярен в социалните мрежи, обикаля София с чисто търговска цел.

За съжалние той използава събитието за демонстрации в деня за Безопасност на движението по пътищата за да продава боголовия срущи катастрофи. 

Мнозина съобщават и че всъщност той не е свещеник, а просто е сложил расо и калимявка и мята на стоп до близки дестинации, като по време на пътя завърта и търговийка и се вози на аванта в градски транспорт. Съмненията, включително и при нас, започват да се зараждат, когато от чантата си вади бутилчици с вода, обяснява, че е светена и с целебна сила, и ги предлага по два лева.

 

„Извади си попските молитви, попита ме как се казва приятелката ми, чете, ръси с чимшир, и каза, че прочел молитва за женитба. Спомена, че владиката го отлъчил от църквата и затова обикалял столицата така. Накрая ми поиска пари, разказа пред „Любословие“ очевицец.

Вижте и

ПОПЪТ СТОПИРА, ИЗПОЛЗВАЙКИ ФАКТА, ЧЕ МНОЗИНА СПИРАТ ОТ УВАЖЕНИЕ КЪМ САНА МУ. Хората няма как да знаят, че всъщност са жертва на търговски трик.

„Обикновено се качва за пътуване от 10 – 20 километра около Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, Килифарево и други близки дестинации. Коронният му номер е за дребна сума да чете молитва на колата срещу инциденти. Мнозина се поддават и го съжаляват – спират и си купуват после от джунджуриите му“, разказват  и друг потърпевши. Днес той пътува с градски транспорт.

Андрей Велчев

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре