Сега четете
Томислав Дончев: За ГЕРБ не е успех, че е свалено правителството

Томислав Дончев: За ГЕРБ не е успех, че е свалено правителството

Томислав Дончев коментира дали ГЕРБ би направил компромис за съставянето на втори кабинет в рамките на това Народно събрание.

„Това зависи с какви хора ще бъде, с какъв профил, с какви цели, с какъв министър-председател. Въпросът няма смисъл, тъй като все едно да попитам, бихте ли се оженили, ако не ми кажете за кого. Не мисля, че евентуално второ правителство ще се случи с друг премиер. Много пъти господин министър-председателя в оставка се самономинира за следващ министър-председател, а той, ако не ме лъже паметта, е на ръководна роля във все още нерегистрирана партия, но това е техен проблем.“

Това заяви в „Още от деня“ по БНТ Томислав Дончев от ГЕРБ.

„Съвременната политическа реалност, която виждаме в момента, счупи всички клишета. Да не забравяме, че това е първият кабинет в демократичната история на България, който падна вследствие на това, че е загубил парламентарно мнозинство и успешна процедура по вот на недоверие. Това досега не се беше случило. Необходим е особен талант, за да обединиш абсолютно различни партии, които дори исторически са във вражда помежду си, в името на единствената цел да атакуват управляващите“, допълни Дончев.

Вижте и

„За ГЕРБ не е успех, че е свалено правителството. Не забелязвате, предполагам, особена радост и опиянени. Никога не сме имали цели някой да бъде свален или да получим неговата оставка. Това може да бъде само средство. България се нуждае от стабилно и компетентно управление, което се ползва с безспорната подкрепа на хората, и се надявам това да се случи по един или по друг начин, но важното е да се случи скоро“, завърши Томислав Дончев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре