Сега четете
Инж. Ангел Джоргов отговори на питане за кривина в ремонта на новата линия трамвай 5

Инж. Ангел Джоргов отговори на питане за кривина в ремонта на новата линия трамвай 5

Във връзка със запитване от Marieta Angyusheva-Yordanova, публикувано на 22.06.22.г във фейсбук групата „Район Красно село – инициативност и решения за бъдещето“. по отношение на визуални неизправности по изграждащия се в момента трамваен релсов път по бул. „Цар Борис III”.

⬇️✅ Ето отговорът, който получих от кабинета на инж. Ангел Джоргов (Столична община)

👉 „Бул. „Цар Борис ІІІ“ създава визуалното впечатление, че е съставен от две прави – едната от кв. Княжево до ул.“Ветрушка“ /малко преди сп. „Кв. Павлово“/ и от сп. „Ветрушка“ до пл. „Руски паметник“.

В действителност това не е така, особено що се касае за втория участък.

Ако мислено /или лесно със съвременните чертожни програми/ продължим правата на трамвайните коловози между сп. „Павлово“ и сп. „Овча купел“ до пл. „Руски паметник“, то тя сочи почти в средата на хотел „Родина“. Т.е. отклонението на релсовия път от „мислената права“ е близо 80м. Ако се пусне подобна права, която свързва коловозите при ул.“Ал. С. Пушкин“ с тези на пл. Руски паметник, то при Красно село булевардът е „изпъкнал/огънат“ от правата с 38м. в посока Красна поляна.

Предвид Вашия конкретен въпрос, както и имайки предвид гореописаното, бихме искали да подчертаем, че в настоящия проект 80-те метра отклонение от правата по дължината на трасето са „обрани“ последователно с десни криви по трасето. В рамките на проекта те са общо 28 броя за двата коловоза.

Бихме искали да Ви уверим, че радиусът на настоящата крива се приравнява към права (включително и според стандартите при строежа на метро или влак) и не изисква ограничаване на скоростта или други допълнителни мерки, които биха ограничили или нарушили предварителния план за изграждане на по-високоскоростно обособено трасе по трамвайния път покрай бул. „Цар Борис III”. “

Вижте и

Линк към запитването, публикувано в групата: https://www.facebook.com/…/28205455…/posts/1089464958616312/

––––––

Линк към отговора от кабинета на инж. Ангел Джоргов (Столична община) по отношение на запитване относно живия плет по линията на трамвай 5: https://www.facebook.com/…/282054552…/posts/1092269791669162

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре