Сега четете
Бойко Борисов опроверга думите на Росен Плевнелиев, нямал да се оттегля, като лидер на ГЕРБ

Бойко Борисов опроверга думите на Росен Плевнелиев, нямал да се оттегля, като лидер на ГЕРБ

„ГЕРБ си има лидер, избран преди 3 месеца. Аз съм се дръпнал от депутатството, да не дразня, предложил съм кабинет без мое участие. Оттук нататък да им играя по свирката, да оставя една силна партия да стане брошка на „Продължаваме промяната“ като ДБ, няма да стане. Категорично избори“.

Това коментира пред „Сега“ лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по повод спекулации, че е готов да се оттегли от лидерството на партията в контекста на опитите за сформиране на кабинет. Повод за такива коментари даде противоречиво изказване на бившия президент Росен Плевнелиев пред bTV. „Бойко Борисов ми каза вчера, че е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ. Борисов е готов да го направи и го е заявявал многократно, включително и в разговори с Кирил Петков. Борисов винаги е бил „за“ европейското развитие на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е създал и той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор“, заяви Плевнелиев.

Според Борисов бившият президент не е бил разбран правилно и всъщност казва, че партията е на Борисов.

Изявлението на Борисов идва след серия от обрати през последната седмица в опитите за сформиране на ново правителство. Преди дни Кирил Петков обяви, че би работил с депутати на ГЕРБ, ако лидерът на партията Бойко Борисов реши да отида на „топъл остров“. В последните дни Петков изброява поименно с кои хора не би работил – лидерите на ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане, но настоява, че има смисъл да се говори с отделни депутати. Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова излезе с остър коментар по повод изказването на Петков за „острова“ и го определи като „арогантно и зловещо“.

Вижте и

Източник СЕГА

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре