Сега четете
Даниел Митов: Падането на правителството е резултат от обществен натиск

Даниел Митов: Падането на правителството е резултат от обществен натиск

Пазихме българския национален интерес и гонихме точно такъв тип изход, какъвто видяхме днес. Това каза в студиото на “Панорама” Даниел Митов – заместник-председател на ГЕРБ и депутат от ГЕРБ-СДС, в отговор на въпрос за решението на Народното събрание за сваляне на българското вето върху преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС.

 

Той припомни договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, подписан през 2017 г., който не се спазва от Северна Македония и българската държава е принудена да търси гаранции за своите интереси чрез европейски механизми.

 

„Години наред българската дипломация е търсила да постигне точно този ефект – да вкара част от въпросите, които са важни за български национален интерес, в преговорната рамка, в заключенията на Съвета и да има референция в преговорната рамка към двустранните протоколи, които трябва да бъдат подписани между България и Северна Македония. Борисов и ГЕРБ разпознахме този момент като момента, в който трябва да заемем отговорно и категорично отношение, без значение дали сме опозиция”, коментира Митов и добави: “В същия момент управляващите се скриха, министър-председателят се скри.”

 

Вотът на недоверие мина, защото правителството се самосвали, заяви Митов и допълни, че основните причини са две:

Вижте и

 

„Първо, поради прословутата арогантност, която се говори. Преди малко чухме – не сме готови на компромиси. Този тип говорене е характерен за хора, които живеят във фантазиен свят, които гледат на нещата бяло – черно, опитват се да лепят етикети. Втора причина са цените на електричеството, храните, торове, горивата – това хората го виждат отвън. Падането на правителството е резултат от обществен натиск, не е случило просто така. Рефлексията вътре в парламента отговаря на определен обществен натиск, на определени обществени условия.”

Какво още каза Даниел Митов вижте във видеото.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре