Сега четете
Учители настояват за промени в програмите по математика и география

Учители настояват за промени в програмите по математика и география

Математика и география и икономика са сред предметите с най-много теми и понятия, предложени за отпадане или преместване от учителите, участвали в анкетата на Министерството на образованието и науката (МОН) за оценка на учебните програми. Всички педагози в страната бяха поканени да се включат в електронното допитване, отзоваха се над 18 000, съобщиха от МОН.

Преобладава мнението, че програмите са добре структурирани и работещи, но са необходими повече часове за упражнения. Най-сериозно предизвикателство за учителите са новите моменти в учебните програми, като например въвеждането на елементи от областта на статистиката, вероятностите, финансовата грамотност, които изискват повече усилия и нови подходи в преподаването.

Предложенията за оптимизиране на учебното съдържание в началните класове са сравнително малко. Част от учителите смятат, че изучаването на личности и събития от българската история трябва да приключи до Освобождението.

В прогимназиален етап предложенията са свързани най-вече с промени по математика, география и икономика, биология и здравно образование и компютърно моделиране.

Вижте и

Според част от учителите по география и икономика в прогимназията не е необходимо да се изисква умението за ориентиране с компас.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре