Сега четете
Радев да отговори защо напада правителството и е с ГЕРБ и ДПС

Радев да отговори защо напада правителството и е с ГЕРБ и ДПС

„Надяваме се подкрепата да дойде от народните представители на ИТН. Те все още са част от кабинета. Искрено се надявам здравият разум да надделее. Призовавам всички, включително и ръководителите на ИТН, да гласуват със съвест.“ С този призив се обърна министърът на земеделието д-р Иван Иванов в предаването „Защо, господин министър?“ на БТВ.

Той допълни, че за него е непонятна тази новосформирана коалиция, която се е появила в Народното събрание от партии, които по принцип са неправилно разположени с една единствена цел една от тях да запази старите си механизми за влияние. Министър Иванов заяви, че БСП полага усилия на база разговори и призиви към народните представители, които имат разум. „Народният представител представлява българския народ, той трябва да влезе в тази роля, защото гражданите очевидно не желаят това събиране, което е с неясна цел. Премиерът и вицепремиерът Нинова няколко пъти заявиха, че това е коалиция на мафията“, допълни още агроминистърът. По думите му ако се съберат ГЕРБ, ИТН, ДПС и “Възраждане“ това ще е коалиция, която поставя под въпрос изобщо актуализацията на бюджета, парите за пенсионери, парите за младите семейства, бъдещето на държавата. „Най-интересното беше, че “Възраждане” гласуваха против увеличението за пенсиите. Те обричат на глад нашите родители, баби и дядовци“, каза още министър Иванов.

На въпроса за изявлението на президента Румен Радев министър Иванов заяви, че е силно изненадан от думите му. „За мен е наистина изненадващо и доста неприемливо, тъй като заставайки срещу правителството той застава и срещу БСП. Това означава че в партията ще възникне сериозна дискусия по тази тема и какви ще бъдат взаимоотношенията ни оттук нататък“, допълни аграрният министър.

Относно френското предложение министър Иванов заяви, че всеки, който в момента използва темата Македония спекулира. „Ние сме заявили точно и ясно, че тази тема за БСП е затворена страница“, уточни агроминистърът.

По повод изкупуването на зърно министърът на земеделието заяви, че в момента е отпаднала необходимостта от такъв резерв, тъй като ни очаква много добра реколта тази година. „Аз лично се убедих в Добрич когато присъствах на откриване на жътвата“, допълни министър Иванов. Той подчерта, че не очакваме да има риск от недостиг на зърно. „Предприели сме всички необходими действия в тази посока. Осигурили сме средства за земеделците, разбира се, това е свързано неотлъчно с приемане на актуализация на бюджета. Защото в противен случай последствията ще бъдат много тежки“, категоричен бе аграрният министър. Той обясни че отпуснатите средства за изкупуване на зърно са в БНБ и предстои решение на Министерски съвет как да бъдат оползотворени.

В заключение бе коментирана темата ГКПП Капитан Андреево, където министърът на земеделието д-р Иван Иванов заяви, че е дал пълната свобода на проф. Даскалов и на заместник-министърът на земеделието Иван Христанов. „Отварям скоба, че са от представители от ПП, което е един сериозен знак за доверие между двата коалиционни партньори. Ние сме единственото министерство, което се управлява съвместно БСП и ПП“, заключи министър Иванов.

 

 

Вижте и

 

 

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре