Сега четете
Заради насилие над деца уволниха детски възпитателки в столична ясла

Заради насилие над деца уволниха детски възпитателки в столична ясла

Уволниха три възпитателки в детска ясла в София след потвърдени сигнали за бити деца. Родители са обезпокоени от грижите, които се полагат за децата им в градината. Оказва се, че за последните три месеца в 17 ОДЗ “Мечо Пух” в София това е трети пореден случай на инцидент с дете.

“Синини по лицето и ръцете на дете на година и половина – в това състояние взехме сина си от ясла миналия четвъртък”. Това коментираха родители пред NOVA. Според тях детето им е било удряно и дърпано от възпитател. Има и кадри от въпросната случка. Достъп до тях обаче имат само полицията и ръководството на детското заведение.

Уволниха три възпитателки в детска ясла в София след потвърдени сигнали за бити деца. Родители са обезпокоени от грижите, които се полагат за децата им в градината. Оказва се, че за последните три месеца в 17 ОДЗ “Мечо Пух” в София това е трети пореден случай на инцидент с дете.

“Синини по лицето и ръцете на дете на година и половина – в това състояние взехме сина си от ясла миналия четвъртък”.  Според тях детето им е било удряно и дърпано от възпитател. Има и кадри от въпросната случка. Достъп до тях обаче имат само полицията и ръководството на детското заведение.

Вижте и

Последният е от 16 юни. “Когато отидох да взема сина си от детска градина, бях посрещнат от медицинската сестра на смяна с думите, че детето ми е захапало 4 деца. Попитах какво е провокирало детето да извърши това, защото до момента не е проявявало подобна агресия. Отговориха ми, че е имало конфликт с друго дете. Когато излязохме навън със сина ми, го огледах – видях червeни петна по бузите му и други наранявания. Тогава се свързах с директорката, за да видя записите от камерите в помещението”, разказа Атанас Йончев, родител на момченце. Родители посочиха, че две други възпитателки също са били уволнени след проявена агресия срещу децата им.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре