Сега четете
Съоснователката на партията на Стефан Янев го напусна в деня на учредяването

Съоснователката на партията на Стефан Янев го напусна в деня на учредяването

Съоснователката на партия „Български възход“ Ралица Симеонова обяви, че напуска проекта в деня на неговото учредяване. Симеонова, сочена за дясната ръка на бившия служебен премиер, обяви решението си с пост във фейсбук.

„Няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път“, написа Ралица Симеонова.

Като основен мотив за решението си тя посочва кадровите решения в партията. Според нея проблемът вече е нерешим, а „Български възход“ се пълни „със странни партийни отломки“.

„Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация „Български възход“ е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности“, обяснява Ралица Симеонова.

Тя подчертава, че целта й е да няма „излишни спекулации“ защо няма да участва в Учредителното събрание днес.

„Все пак пожелавам успех и дано постепенно форматът да се изчисти от плявата, да стане жизнен и да допринесе за доброто на България. Аз пък ще се радвам на свободата да изразявам открито гражданската си позиция, както е било винаги досега“, завършва Ралица Симеонова.

Вижте и

Преди да координира политическия проект на Стефан Янев, Ралица Симеонова беше част от екипа му като заместник-министър в Министерството на отбраната.

Днес следобед „Български възход“ ще проведе учредителното си събрание в зала 3 на НДК. Сред по-известните лица в инициативния комитет са бившият служебен министър на регионалното развитие Виолета Комитова, изпълнителният директор на Борда по туризъм Поля Карастоянова и бившият заместник-министър на енергетиката в служебния кабинет Георги Самандов.

Сред водещите лица първоначално беше представен ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов. Последваха обвинения в оказване на корупционне натиск срещу изпълнителния директор на БАБХ Христо Даскалов. В отговор Стефан Янев обяви, че към момента „Пламен Моллов няма да остане в партията, но ако си изчисти името, има шанс за нови разговори с него“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре