Сега четете
Михаил Константинов: Вероятността за предсрочни избори е голяма

Михаил Константинов: Вероятността за предсрочни избори е голяма

Според доц. Цветозар Томов не е сигурно дали кабинетът ще падне от власт.

Ще се стигне ли до предсрочни избори и ако да, кога биха се провели те? Това коментираха в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ говорителят на ЦИК доц. Цветозар Томов и математикът проф. Михаил Константинов.

Според Михаил Константинов вероятността за предсрочни избори е голяма.

„По-скоро ще падне правителството. Ако залагам собствени пари, ще заложа на това. Ако това стане, отиваме на избори на 25 септември. Ако обаче сега не паднат, това може да се случи или през декември, или – ако прескочат Нова година, може да отидем чак на местните избори октомври догодина.“ – заяви проф. Константинов.

Според доц. Цветозар Томов не е сигурно дали кабинетът ще падне от власт. Както и да се развие ситуацията обаче – предстои развръзка – или нови избори или стабилизация на сегашното управление, прогнозира той.

„Когато и да бъдат изборите, ЦИК ще ги проведе. За предпочитане е властта да се решава с избори, а не по друг начин, защото всички други начини биха били болезнени. Към момента няма ясни индикатори за развръзка на сегашната политическа криза, но ако сега не бъде разрешена, това значи че през следващите месеци по някакъв начин тя ще тръгне към някаква развръзка – дали ще бъде със стабилизация на правителството или нови избори – не мога да кажа.“ – допълни той.

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре