Наша спортистка даде първото си интервю след големия успех.

Боряна Калейн стана европейска шампионка във финала с топка и лента от първенството на Стария континент в Тел Авив (Израел), а освен това спечели и още три медала – златен в отборната надпревара, сребърен в индивидуалния многобой и бронзов на обръч.

“Доволна съм. Има неща, които не се получиха на съчетанието с бухалки, но това се дължеше на дългото състезание, на умората, на това, че просто не успях да се събера и да се мобилизирам достатъчно. Но определено съм щастлива от тези финали, издържах лентата, издържах топката и обръча, така че не мога да се радвам повече, отколкото се радвам в момента. Не мога да кажа кой медал тежи най-много, защото всички те са извоювани с много пот, кръв, труд, сълзи по време на тренировка. Всеки един медал е просто безценен”.

Това сподели след награждаването Боряна Калейн, която се представи много силно на финалите на отделните уреди при жените на 38-о европейско първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел), предава БНР.

“Сега имам една седмица почивка, трябва да се възстановим максимално, след това имаме Световни игри в Алабама, след което ще имаме малко повече време да потренираме, тъй като част от състезанията отпаднаха, а най-важното е Световното първенство в София.

Имаше две Световни купи в Москва и Беларус, които отпаднаха. Остава една в Румъния, която би трябвало да се проведа, ако всичко е наред. Тъй като състезанията са много различни от тренировките, ако няма достатъчно, нашият щаб ще направи открити контролни най-вероятно, така че със сигурност ще имаме участие пред публика преди Световното в София”, добави тя.

Калейн разкри, че сигурно ще има промени в съчетанията ѝ.

“Аз все още не съм видяла напълно конкуренцията, тепърва ще гледам състезанието, нямаше как сега… Треньорите обаче са получили обратна връзка от нашите съдии за някои неща, които трябва да се помисли как да се променят. Може би ще има промени в съчетанията, но не мога да кажа какви ще са и колко ще са големи. Но най-вероятно ще има”, каза още европейската вицешампионка в многобоя и златна медалистка на топка и лента, пише dunavmost.com.