Сега четете
Отново сблъсъци в Народното събрание: ДПС скочи на ПП

Отново сблъсъци в Народното събрание: ДПС скочи на ПП

Днешният пленарен ден започна с поредния сблъсък в пленарна зала. Това е четвъртият подобен случай в 47-ото Народно събрание.

Всичко започна минути след началото на заседанието след изказване на Костадин Костадинов. Лидерът на „Възраждане“ определи в декларация от трибуната на НС вчерашния протест като „майдан“, в който са участвали „платени от американското посолство соросоиди“. Той сравни България с Украйна и заяви, че това, което се случва там, може да се повтори и у нас. Костадинов беше освиркван от депутатите от ПП, ДБ и БСП.

След това Явор Божанков (БСП) отговори, че Костадинов е следващият Волен Сидеров. Депутатът заяви, че именно „Възраждане“ са хората, които докарват протестиращи с автобуси. След това Божанков заяви, че хората са гневни на Костадинов, защото гласува с ДПС.

Докато депутатът от левицата сядаше на мястото си, започнаха подвиквания от ДПС. След това Хамид Хамид от ДПС и Настимир Ананиев от ПП се сблъскаха.

Според депутата от движението Ананиев го е дърпал за сакото, докато нещо е крещял.

Вижте и

„Обърнах се, леко го побутнах, а той театрално се хвърли назад“, добави той. Според него цялата ситуация е преувеличена.

Настимир Ананиев пък твърди, че ДПС са изнервени и заради това са готови да стигнат и до физическа агресия. Той твърди, че е казал на Хамид да прибере хората на ДПС, а той ще прибере депутатите на ПП. Вместо да прекрати напрежението обаче, Хамид го блъснал.

След това зам.-председателят на НС Мирослав Иванов даде 20-минутна почивка. След края ѝ той реши да не налага наказание на Хамид, въпреки че по правилник има право да го направи за три заседания, което би било възможност предвид предстоящото гласуване на вота на недоверие.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре