Никола Минчев всички го харесват. И когато стана това вчера, когато видяхме как се съюзяват ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане, си казахме лелеле, има превес, те се съюзяват срещу такава светла личност като Минчев.

Това коментира пред БНТ премиерът Кирил Петков.

Но след това излязохме след 8 часа вечерта извън парламента и видяхме едно море от хора. Хора, които ни вярваха, хора, които ни казваха, че това е само стъпка и не трябва да се отказваме и връщайки се обратно в парламента да довършим бюджета настроението ни вече беше друго. Ние видяхме, че това са поредица от стъпки в правилната посока. И дори да не изглежда толкова идеално и глатко, ние разбрахме, че сме на правилния път, коментира той.

Това, което ще се случи в следващите няколко дни, ще бъде продължение на това. Днес още един депутат от ИТН каза, че избира България, да е част от тази промяна и няма да натиска бутона заедно с ДПС и ГЕРБ. Аз се надявам, че ще има още няколко такива човека в следващите няколко дни, допълни той.

Ние сме в парламента заради тези хора на улицата. Ние не съществуваме заради нещо друго. Така че, когато усетиш подкрепата на толкова много хора, знаеш, че има смисъл в това, което правиш. Ако някой се опита да противопостави различни групи хора отвън, това пък Рашков и полицията щке стоят там, за да сме сигурни, че протестите са мирни. Сигурен съм, че в следващите дни ще има много хора на улицата, но вярвам, че протестите ще са мирни и в подкрепа на промяната, в подкрепа, че България може да бъде нормална. Не в подкрепа на правителството, а да сме нормална държава, посочи той.