Сега четете
Вчера първо си казахме „леле, те имат превес“, но после видяхме море от хора, които ни подкрепят

Вчера първо си казахме „леле, те имат превес“, но после видяхме море от хора, които ни подкрепят

Никола Минчев всички го харесват. И когато стана това вчера, когато видяхме как се съюзяват ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане, си казахме лелеле, има превес, те се съюзяват срещу такава светла личност като Минчев.

Това коментира пред БНТ премиерът Кирил Петков.

Но след това излязохме след 8 часа вечерта извън парламента и видяхме едно море от хора. Хора, които ни вярваха, хора, които ни казваха, че това е само стъпка и не трябва да се отказваме и връщайки се обратно в парламента да довършим бюджета настроението ни вече беше друго. Ние видяхме, че това са поредица от стъпки в правилната посока. И дори да не изглежда толкова идеално и глатко, ние разбрахме, че сме на правилния път, коментира той.

Това, което ще се случи в следващите няколко дни, ще бъде продължение на това. Днес още един депутат от ИТН каза, че избира България, да е част от тази промяна и няма да натиска бутона заедно с ДПС и ГЕРБ. Аз се надявам, че ще има още няколко такива човека в следващите няколко дни, допълни той.

Вижте и

Ние сме в парламента заради тези хора на улицата. Ние не съществуваме заради нещо друго. Така че, когато усетиш подкрепата на толкова много хора, знаеш, че има смисъл в това, което правиш. Ако някой се опита да противопостави различни групи хора отвън, това пък Рашков и полицията щке стоят там, за да сме сигурни, че протестите са мирни. Сигурен съм, че в следващите дни ще има много хора на улицата, но вярвам, че протестите ще са мирни и в подкрепа на промяната, в подкрепа, че България може да бъде нормална. Не в подкрепа на правителството, а да сме нормална държава, посочи той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре