Сега четете
Сашо Диков достигна финала на конкурса за шеф на БНТ

Сашо Диков достигна финала на конкурса за шеф на БНТ

Всичките осем кандидати за следващ генерален директор на БНТ са допуснати до решаващата фаза на конкурса в края на юни, в която членовете на Съвета за електронни медии ще изслушват управленските концепции и ще задават въпроси на участниците. Това реши СЕМ на днешното си заседание. На 2 юни медийният регулатор даде 7-дневен срок на Сашо Диков да представи доказателство, че има изискуемия по закон поне петгодишен трудов стаж в телевизия, за да участва в надпреварата. Причината бе, че известният тв водещ не бе представил трудовата си книжка в комплекта документи, с които кандидатства. Днес стана ясно, че през указания период Диков е донесъл копие от книжката си.

Непълна документация бе регистрирана и при преподавателя във Факултета по журналистика на Софийския иниверситет Светлана Божилова, която също участва в надпреварата. Тя не бе представила кратка автобиография и резюме на концепцията, с която кандидатства. На нея също бе даден 7-дневен срок, а на днешното заседание стана ясно, че документите са допълнени.

Освен Диков и Божилова, останалите кандидати за поста в обществената медия са действащият директор на БНТ Емил Кошлуков, бившият шеф на новинарите в частната Би Ти Ви Венелин Петков, членът на УС на БНТ Василена Матакиева, дългогодишният спортен водещ в телевизията Сашо Йовков, шефът на Радио Кърджали на БНР Красимир Ангелов и бившият юрисконсулт на БНТ Ирина Величкова. Събеседването с одобрените кандидати е на 27 и 28 юни, а изборът трябва да бъде направен на следващия ден. За нов генерален директор на телевизия ще се счита кандидатът, който получи 3 от 5-те гласа на членовете на СЕМ. Ако никой не успее на три поредни гласувания с отстояние от 1 час, процедурата се прекратява.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре