Сега четете
„А къде е България?”

„А къде е България?”

Поредната тема по идея на зрители. Въпросът „А къде е България?” беше зададен като коментар към видеото ми с тема „……”.

И наистина- къде е България? Останала ли е тя въобще? Ако е останала- къде е, как да я намерим? И да я търсим ли въобще, нужна ли ни е?

Този анализ може да е циничен, горчив и болезнен. Може да е поетично- романтичен. Може, но най – важното да е полезен. Затова, ще бъде обединение от двете. И така:

Какво е въобще държавата и съществува ли тя въобще?

България не е просто държава- тя е майката- родина, тя българския дух и полет на този дух, тя е смисъл, тя е свобода, тя е дома, я е страдание, тя е щастие… Тя е нашият корен.

Къде няма да открием България- в правителството, в парламента, в по- голямата чест от медиите, НПО-тата, в съда, в прокуратурата.

Вижте и

Какво да се прави и грехът на досегашните поколения към идните.

И все пак- къде да я намерим- ще я намерим в даскалоливницата в Елена, ще я намерив в къщата на Левски, възстановена с помощта и на турците; ще я намерим в децата, които тецитират „Де е България”, в закодираната ни богомилщина, която извечно търси свободата, която изисква съзнателно добротворчество; в спомена за героите на Каймакчалан, в огнения стих на Ботев, в идеите за демократска република на Левски;

Най опасният ни враг- безразличието. Крепостта се превзема отвътре.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)
  • БОЛГАРИЯ –оше ДИШИ , но – НЕОБХАДИМА РЕАНИМАЦИЯ… ДА СЕ ВЬРНАТ БЬЛГАРИ НА –РОДИНА ТА СИ… .ВСЯКА ДЕРЖАВА КОГАТО НАРОД –ИЗЧЕЗВА.. ИЗЧЕЗБА –-НАЦИОНАЛНОС….ЯЗИК-КУЛТУРА ИСТОРИЯ ТРАДИЦИИ…А БОЛГАРИЯ НАЍ –-ИСТОРИЧЕСКАЯ ДЕРЖАВА ……

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре