Ако ИТН получат мандат за съставяне на ново правителство, те отново ще приемат Николай Василев за премиер, това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на ДБ ген. Атанас Атанасов. Той подчерта по Нова телевизия, че е убеден в това, защото Василев е станал много активен в последно време. „Дайте да не говорим обаче за Нероден Петко”, коментира Атанасов. Депутатът подчерта, че ако се стигне до падане на това правителство, отново ПП ще получат първи мандат за съставяне на ново.

Атанасов подчерта, че най-голямата опасност пред България е да се стигне до мнозинство във властта, което да поиска излизането ни от НАТО. В тази връзка той допусна, че за да се избегне това, не е невъзможно управляващите да получат подкрепа и от ГЕРБ.

„ГЕРБ Бойко Борисов ли е? Нали са пронатовска партия? Не е тайна, че Борисов защитаваше руските интереси с построяването на Турски поток”, коментира Атанасов. Той отказа да коментира въпроса дали САЩ се готвят да наложат нови санкции на български граждани по закона „Магнитски”, макар че намекна, че има информация по тази хипотеза.